Защо и как да използваме четката за брада?

Защо и как да използваме четката за брада?

Четката за брада е задължителен аксесоар за всички мъже, които носят брада в продължение на няколко седмици или дори месеци. Ако имате 3-дневна брада, разбира се четката не е нужна, все пак брадата Ви няма необходимата дължина. Въпросът е защо да четкаме брадата, независимо от размера и?

Защо да използваме четка за брада?

Използването на четката за брада има много предимства при поддържането на брадата ви ежедневно. Ето някои от тях:

Доверете се на вашия фризьор. Той ще Ви даде полезни съвети за подържане на косата, брадата и мустаците.

🧔🏻 Четката за брада ви позволява да оформите брадата си

Това разбира се е основната причина, поради която брадатият мъж ще използва четка. Тя е за тези, които имат дълга брада, която трябва да бъде оформена, за да преподреди космите, които са в пълен, рошав безпорядък! Така, с четката за брада ще можете да дисциплинирате космите на брадата си. Брадатите мъже са по-красиви, когато имат добре поддържана брада, отколкото когато тя стърчи навсякъде! Така брадата придава елегантен вид и преди всичко озарява образа на мъжа, който се грижи за себе си.

Важно: В сравнение с  гребена за брада, четката е идеална за дебели и дълги бради

🧔🏻 Четката спомага равномерното нанасяне на маслото за брада

Тук няма да се се спираме подробно защо и как да се използва маслото за брада? Може да прочетете повече за това в нашия блог, където ще се запознаете подробно за предимствата от неговото приложение. Но, използвайки четка за брада, ще позволите на маслото да се нанесе равномерно върху цялата брада и в дълбочина, от корена до върха на всеки косъм.

🧔🏻 С четката ще прикриете „дупките“ в брадата си

Бъдете сигурни, че като използвате четка за брада, ще можете да скриете всичките несъвършенства, особено  „дупките“ в брадата си. Много мъже търсят решения за прикриване на „дупките“ в брадата, които обикновено се дължат на отсъствието на космен фоликул, водещо до липса на косми. 

🧔🏻 Четката се грижи за вашата кожа под брадата

Докато оформяте брадата си, вие също ще изчеткате кожата си под брадата. И това ще бъде много полезно, защото ще насърчите микроциркулацията на кръвта. Кожата ви ще се ревитализира и това е положително за здравето на космения фоликул, което ще го ободри. Брадата ви ще бъде в по-добра форма, по-здрава, по-плътна и ще расте по-добре.

🧔🏻 Четката защитава космите на брадата Ви

Вече Ви е ясна ползата от четката за брада, за да поддържате брадата си перфектна. Но, остана още нещо важно, което трябва да знаете: В основата на всеки космен фоликул има мастна жлеза, която произвежда себум. Така във всеки корен от космите има себум, който се произвежда в нормално количество при нормална кожа или дори в прекомерно количество за комбинирана и мазна кожа. По този начин излишъкът от себум може да бъде отговорен за появата на мазен пърхот. Затова и голям брой мъже се стремят да  избегнат пърхота по брадата си. Но себумът помага и за защита на космите. Оформяйки брадата си с четка, ще разнесете себума от корена на косъма до върха му и ще защитите изцяло брадата от външни агресии.

Знаете ли,че:

  • най-добрите четки за брада са от 100% глигански косъм
  • дръжката на четката трябва да е дървена

🧔🏻 Как да използвам четката за брада?

При използването на четка за брада, трябва да се спазват няколко правила:

  • четкайте брадата си винаги, когато е суха. Ако четкате брадата си, когато е мокра, рискувате да повредите космите на брадата си и да създадете заплитания
  • четкайте брада по посока на косъма. Не правете грешката да четкате брадата си обратно, защото така ще насърчите появата на възли в брадата
  • сложете малко масло за брада, когато решите да използвате четка си, това ще бъде много полезно за брадата Ви