Нейно величество – Брадата!

Красив мъж с брада

Модните експерти са категорични – в най-търсената мъжка визия през последните няколко години присъства добре оформената брада. Все по-важно е всички мачовци, които искат да впечатляват с брадата си, да умеят да се грижат за нея. В тази статия ще ви представим няколко лесни начина, чрез които да стилизирате брадата си и да я направите поразителна.

Изборът на визия за вашата брада често е предизвикателство. Изправянето на брада не е най-лесният, но пък е най-сигурният начин да накарате брадата си да изглежда добре. Много малко мъже обаче са благословени с естествено права брада. Останалите трябва да положат доста усилия, за да постигнат спретнат вид.

Но как можете да укротите и стилизирате брадата си, без да губите ценно време?

Безупречна хигиена за красива брада

Красивата брада идва с добрата хигиена. Когато брадата ви не се почиства с дни, тя става мръсна, трудна за изправяне и изглежда сплъстена. Ето защо е важно да я миете редовно с подходящия шампоан за брада. Той ще поддържа брадата ви чиста, гладка и лесна за разресване.

В повечето случаи мръсната брада изглежда къдрава, докато почистената и изчеткана брада изглежда права. Това е особено важно във фазите на растеж, особено защото остатъците от храна и кожни клетки могат предизвикат сърбеж и да доведат до кожни раздразнения.

„Не става въпрос само за брадата, но и за кожата под нея“, обясняват специалистите от академията на O’Barber в Париж.

„За нас измиването и хидратирането на кожата е най-важната стъпка в грижата за брадата“, допълват те. Шампонирайте старателно брадата си няколко пъти седмично със специализиран почистващ препарат, като O’BARBER Шампоан за брада, след което внимателно я подсушете с потупване.

Внимание: прекомерното триене с кърпа може да доведе до накъдряне и нацепване на  краищата на космите.

Използването на балсам за брада е ключов момент

Балсамът за брада поддържа космите на брадата ви гладки и не позволява заплитане. След като приключите с измиването с шампоан, нанесете малко количество балсам. Оставете балсама за две минути и измийте добре брадата. Това ще ви помогне да поддържате брадата си в добър вид.

Точно както използвате гел за коса, за да запазите прическата си непокътната, можете също да изберете балсам за оформяне на брада, за да фиксирате стила на брадата си. Първо разрешете старателно брадата си надолу, след което нанесете малко количество балсам за оформяне, за да фиксирате получения резултат.

Използвайте качествено сухо масло за брада

Маслото за брада е основен продукт за здрава брада. Маслото ще укроти къдрава ви брада и ще я направи гладка. За да се насладите на такъв резултат, първо нанесете достатъчно количество масло върху брадата си и я разрешете старателно. Това ще запази брадата чиста и права за няколко часа.

Редовното подстригване на дългата брада е важно, но не забравяйте и адекватната последваща грижа. Хидратирайте добре новоподстриганата си брада като нанесете няколко капки масло за брада и масажирате цялата зона, за да стимулирате растежа на косъмчетата.

Използвайте четка за брада

Качественият гребен или четка за брада могат да направят чудеса и да ви помогнат да постигнете възможно най-добрата визия за брадата си. Дори когато брадата ви е добре оформена от бръснаря, допълнителните грижи у дома са задължителни.

Поглезете се с качествена четка за брада с косъм от глиган и я използвайте често, за да предотвратите сплъстяването. Когато измивате брадата си, я разресвайте задължително. Не забравяйте, че разресването не е само за косата ви – то е и чудесен начин да поддържате брадата си права.

За ослепително изглеждаща брада, инвестирайте в масло, шампоан и балсам за брада, за да поддържате стила си безупречен през целия ден.

Съвети за ТОП брада

  1. Мийте брадата си поне два пъти седмично, за да я поддържате чиста и спретната.
  2. Разресвайте я редовно, за да поддържате правилна форма.
  3. Подстригвайте я често, за да ѝ осигурите прилежен вид.
  4. Ограничете използването на нагряващи инструменти за изправяне.
  5. Всеки път, след като измиете брадата си, нанасяйте масло за брада. Това ще ѝ помогне да расте по-бързо и да изглежда подредена.
  6. Внимателно избирайте продукти за брадата си според вашия тип кожа. Доверете се на доказали се марки като O’barber Париж.

С малко усилия можете да имате стилно изглеждаща брада, която да отговаря както на външния ви вид, така и на вашата същност. С гореспоменатите методи и съвети поддържането на брадата ви ще бъде лесно и безпроблемно.

Please select your product