Мазна коса – ужас!

211080556 364971805049036 3670193277991233687 n

Как да обясня на гаджето си, че днес не мога да се видя с него защото ще мия косата си утре!?

Стига! Тази драма вече не е на дневен ред. Не е нужно да отлагате живота си за утре заради бързо омазняващата се коса. Как да се справим с нея и да я приведем в „приличен” вид  за да видим любимите очи още днес.

Подходящият шампоан!!!

На първо място уверете се, че използвте подходящия шампоан за вашия тип коса. Мазната коса трябва да се мие по-често. Но също така е вярно, че колкото по-рядко измивате косата си, толкова по-добре. 

Започнете с избора на качествен шампоан, предназначен за честа употреба. Фризьорите препоръчват шампоан от коприва, който е идеален за мазна коса, но също така посочват, че не е много подходящ за продължителна употреба. Чаена лъжичка шампоан е достатъчна, за да измиете косата си.

Ако сте любител на твърдите шмпоани, има точно такъв против омазняване, а и ще Ви излезе много по-икономично. Една опаковка сапунено барче от 85гр. се равнява количествено на 2 опаковки шампоан от 250 мл.

Забравете за горещата вода върху скалпа. Горещата вода стимулира производството на себум и води до по често омазняване на скалпа. Винаги обливайте косата си с хладка вода за да придадете естествен блясък.

Не избягвайте маската.

Дори и скалпът ви да изглежда мазен, маската си остава изключително важна за подхранването на косата ви. Използвайте маска и я нанасяйте само по дължините на косата. Оставете да подейства не по малко от 5 мин. и отмийте. Така и дължините ви ще са в перфектно състояние. Не я забравяйте, тя ще ви се отблагодари!

274370990 519682446244637 6097709777157155210 n

Да сменим визията –ДА

Смяната на пътя на косата може да направи чудеса: Това не само носи съвсем нов облик, но и бързо и лесно прикрива омазнената коса. Никой няма да забележи, че косата Ви всъщност се нуждае от измиване. 

Съвет: Път по средата е доста неблагоприятен за дни с омазнена коса, тъй като липсва свежият обем. Любимите ни прически за мазна коса включват класическата опашка, готините боксови плитки или елегантен кок.

 ➢ Сух шампоан – чудото!

Добра идея е да нанасяте сух шампоан в корените на косата след тренировка или в горещите дни. Той ще поеме излишния себум.

Мазни корени = сух шампоан.

Няма дори какво да разискваме. Единственото, което трябва да се запиташ е дали използваш правилния за твоя тип коса. Има сухи шампоани за блондинки и брюнетки, за допълнителен обем или предпазващи косъма… прочети внимателно етикета, за да избереш най-добрия за теб.

Не пренебрегвайте ползата от аксесоарите!

Една лента, диадема или просто фибичка могат да прикрият или да отклонят вниманието от състоянието на косата ви. Доверете им се.

И не на последно място – не пренебрегвайте хигиената на аксесоарите за коса, четките и гребените, които ползвате също така винаги сменяйте редовно калъфката на възглавницата на която спите поне веднъж седмично. Така ще предотвратите замърсяването на косата и ще избегнете прекомерното омазняване.

Без бретон и задължително къдрици…

Мазната коса изисква и подходяща прическа, която да скрие следите от омазняването и да предаде повече обем на мазните кичури. Експертите препоръчват прически без бретон, защото той се омазнява бързо. Освен това, прилепва към челото и не стои добре. Разбира се, може да използвате подходящи аксесоари, които да скрият този недостатък. Къдриците са един добър вариант за мазната коса, тъй като й придават обем. Подходящи са прибраните прически като кок и опашка. 

Please select your product