Какво трябва да знаем за изправяне на косата в домашни условия?

Днес е модно, стилно и красиво да имате идеално права и гладка коса. Всяка жена си мечтае да има идеална прическа по всяко време.

Как да постигнем права коса, ако по природа сте с къдрава (чуплива)? Съществуват няколко варианта за изправяне на коса

Изправяне в домашни условия!

Изправяне с преса

Ако косата ви е леко чуплива и искате идеално да я изправите, то най-лесният и подходящ начин за вас е пресата. Благодарение на високата температура пресата елиминира излишната влага от косата, правейки я гладка.

При избиране на преса обърнете внимание на повърхността й. Тя трябва да е керамична, а не  метална. Това ще осигури равномерно разпределяне на температурата и нежно изправяне. Не трябва да забравяме, че термичното въздействие винаги вреди на косата. Поради това при използване на маша спазвайте следните правила:

  1. Прилагайте специални термоустойчиви препарати преди изправяне (спрей, балсам, маска). Те обогатяват косата с протеини и я предпазват от изсушаване
  2. При изправяне температурата на пресата трябва да е максимално ниска. Не се препоръчва повредена коса да се изправя при температура 160 градуса
  3. Никога  не изправяйте косата докато е мокра или влажна
  4. При всяко миене на косата използвайте възстановяващи маски или балсами

Как правилно да използваме преса за изправяне:

  • Равномерно нанесете термозащитно средство от корените към връхчетата
  • Уверете се, че косата навсякъде е суха
  • За по-лесно изправяте разделите косата си на няколко нива
  • Постепенно, с плавни движения, изправяйте от корените към връхчетата. Не трябва да държите дълго време пресата върху косата

Изправяне със сешоар

Използване на сешоар със специална приставка е един от най-бързите и щадящи начини за изправяне, който е подходящ за всеки. Но и тук не трябва да забравяте за термозащитните средства за коса.

Колко често да изправяме косата в къщи?

Да изправим или оставим косата си чуплива, е индивидуално решение. Но трябва да знаем, че редовното изправяне може негативно да се отрази на състоянието на всяка коса.

Използвайте укрепващи маски и се старайте да избягвате ежедневно изправяне. Защото само здравата коса изглежда истински красива!