Мъжът вече е изтънчен, стилен и заинтригуван от модата!

Косата е същестен елемент от външния ни вид , затова поддържането й в добро състояние може да ни направи по-привлекателни и да подобри самочувствието ни.

Изведнъж прическата заема централна роля в живота на средностатистическия мъж! Многоцветни акценти, революционни шампоани, море от гелове и стилизанти! Чести посещения във фризьорския салон! Грижата за косата вече не е приоритет само на жените! Все по вече мъже посещават студиа за красота, за да експериментират с цвета на косата и прическата си!

Независимо дали сте от „класическия“ тип или предпочитате модерните прически, ежедневната и редовна грижа за косата е необходима, за да придадете добър вид на мъжката прическа. Добре поддържаната мъжка коса не е привилегия само на популярните личности. Здравият вид на косата започва с добро професионално подстригване, но това е само началото. Както колата, така и косата ви има нужда от поддръжка, за да запази здравината, еластичността и блясъка си.

Поддържайте кожата на главата. Косата ви започва от скалпа. Там се намират корените, откъдето косата „се храни“. Затова не можете да имате здрава и добре изглеждаща коса, ако имате проблем със скалпа. Не пренебрегвайте кожата на главата и при всяко усещане за дискомфорт вземайте необходимите мерки.

Грижата при мъжката прическа не би трябвало да отнема много време! От съществено значение при избора на прическа е типа коса,тъй като някой подстрижки няма да стоят добре на тънка или мазна коса! Други при гъста и естествено къдрава! Фризьорът е човекът, който ще даде най – правилна насока във всеки един от случаите! Веднъж постигнат добрият резултат трябва редовно да се поддържа с чести подстригвания и подходящи продукти като не трябва да се забравя честият масаж на скалпа,който подобрява кръвообращението на скалпа,а здравият скалп е задължително подхранен с кръв! Ако се използват точните продукти,косата може да се мие и всеки ден.  Шамоаните от серията  Petrole Hahn  на Eugene Perma са създадени така,че да снабдят косъма с достатъчно омекотяващи и овлажняващи агенти,както и да го защитят! След шампоана,косата се нуждае и от лосион-тоник,това е важна стъпка от правилния режим за грижа за косата. Освен че я омекотява и овлажнява тоникът създава тънък защитен слой около косъма и върху скалпа!

Доказателство, че мъжете са по-суетни от жените е фактът, че все повече предствители на силния пол боядисват косата си. Някои, за да прикрият белите коси, други просто, за да изглеждат по-секси и младолики Боята за коса от серията Petrole Hahn Coloration на Eugene Perma  е нежна боя за коса без амоняк, създадена специално за мъже, която възстановява естествения цвят на белите коси.С тази боя за коса се получават естествени и фини резултати. Не придава нежелани неестествени нюанси. За получаване на много естествени резултати се препоръчва да се използва Петрол Хан на небоядисвани коси. Ако косата е боядисвана наскоро се препоръчва преди употребата на Петрол Хан косата да се изчака да порасте и да се подстриже. Боята за коса Петрол Хан  има бързо действие и дълга трайност. Само за 5 минути може да получите резултати, които остават от 6 до 8 седмици в зависимост от това колко често се мие косата.