Експертни съвети за боядисване, грижа и покриване на побелели коси

Въпреки, че повечето хора обичаме хубавата сива коса, не всеки се чувства по същия начин особено ако става въпрос за собствената му коса. Ако все още не сте напълно готови да прегърнете цвета (или липсата му), ние ще ви преведем през най-добрите начин за прикриване на сивата коса. Това е едно от най- популярните търсения в Google, което много хора правят, след като забележат, че първите бели косъмчета започват да изскачат: „как да прикрия сивата коса“.

Има много причини да искате да прикриете сивата коса:

  • може би не ви харесва начина, по който изглежда,
  • може би това ви кара да се чувствате остарели , хм, или по-мъдри, отколкото бихте искали,
  • може би просто винаги сте искали да боядисайте косата си в розово.

Сивото може да бъде прекрасно, разбира се, но докато не сте готови да се похвалите със сребърните коси, има няколко неща, които трябва да знаете, докато ги прикривате.

Какво трябва да знаете за покриването на сивата коса

Боядисването на сива коса не е същото като боядисването на руса, червена, кестенява или черна коса. Тъй като бялата коса е по-суха и пореста от по-богатите на цвят нюанси, сивата коса може да бъде по-устойчива и по-трудна за боядисване.

Плюс това, с напредване на възрастта скалпът ни произвежда по-малко себум, което прави косата ни по-груба и по-малко податлива на боя.

В никакъв случай не е невъзможно да покриете побелялата коса – просто погледнете половината Холивуд – но може да забележите, че цветът избледнява по-бързо, отколкото бихте искали.

В зависимост от цвета, който използвате за боядисване на сивото и колко бързо расте косата ви, може да се наложи да започнете да посещавате салона за красота по-често от преди.

Покриването на побелели ивици коса или няколко кичура тук-там е много по-лесно от пълното покритие на изцяло побеляла коса (където вашите сребристи корени ще се появят след малко порастване на косата), но така или иначе, редовните корекции ще поддържат цвета ви постоянен и естествено изглеждащ.

Преди да направите каквото и да било, консултирайте се с колорист, който ще може да прегледа косата ви, да поговори с вас за вашите желания и да ви помогне да изберете най-добрия начин за действие. Вероятно можете да се допитате до стилиста си, но бихте могли да потърсите и колорист, който е специализиран в покриването на бяла коса.

Най-важният фактор, когато прикривате сивото, е вашият естествен цвят на косата – прикриването на сивото на тъмна коса е много по-различно от покриването му на по-светли нюанси на косата.

Има разлика и тя е съществена.

Покриване на сива коса на тъмна коса. 

Няма начин да го избегнете – покриването на сивите косъмчета върху тъмна коса може да бъде предизвикателство, особено ако вашите сиви коси са склонни да бъдат светли и сребристи, защото ще има забележим контраст между двата нюанса.

Но ако сте решили да скриете сивата коса върху тъмна коса, има няколко стратегии, които е хубаво да обмислите.

Единият вариант са акцентите: Добавянето на фини (или не толкова фини) по-светли кичури може да помогне на сивите ви коси да се слеят с по-тъмната ви коса. Ако сивите ви коси са склонни да изскачат около линията на лицето ви, добавянето на няколко акцента в рамката на лицето е по-малко лесен и не толкова ангажиращ начин от покриването на цялата коса.

Предпочитате плътен и еднакъв цвят на цялата коса? Помислете за цвят с един или два нюанса по-светъл от естествения – особено ако забележите, че сивите ви коси са в по видимата част на косата. Това ще създаде по-малък контраст между сивата ви и боядисаната коса, когато корените ви започнат да излизат.

Имате и опции, когато става въпрос за вида на боята. Ако имате много сиви участъци или искате пълно покритие, перманентната амонячна боя вероятно е най-добрият ви избор – тя е дълготрайна и предлага по-наситен цвят.

Ако не сте напълно побелели, попитайте вашия колорист за без амонячните бои . Ще създаде по-естествена комбинация и ще избегне толкова грубата линия между сивата и боядисаната коса, както и не толкова отчетлива линия в процеса на израстване на корените.

Покриване на сива коса на руса коса. 

Независимо дали сте блондинка с няколко изрусени кичура или сте напълно руса, вероятно ще ви е по-лесно със сивите коси, отколкото някой с тъмнокафява или черна коса.

Ако вашите нюанси на русото и сивото са сходни, още по-добре: Независимо дали изберете акценти или пълно покритие, ще можете да издържите по-дълго, без да покривате сивите си корени , преди да станат супер забележими.

Едно преимущество да побеляваш, когато си блондинка, е, че ти е по-лесно да си играеш с цветовете, които използваш, за да прикриеш побелелите си коси – идеалното извинение най-накрая да боядисаш косата си в розово или ментово зелено.

Грижа за боядисана коса.

Сега, когато сте готови да се гмурнете в необятните цветове, които предлага Френския бранд Eugene Perma Paris, е време да подготвите косата си. Винаги е добра идея да я поддържате възможно най-здрава, но е особено важно да я поддържате добре подхранена и хидратирана преди и след самото боядисване.

Съставките на амонячната и безамонячната боя за коса на Eugene Perma- Carmen са дозирани прецизно, също така са добавени голямо количесто масла, които защитават и подхранват косата при самия процес на боядисване. Крайния резултат е зашеметяващ- косата е оцветена в желания нюанс, белите коси са в историята, а косата гладка, блестяща и подхранена.

Няколко съвета за предпазване на цвета ви от избледняване:

➪ Не спете със стегнат кок или конска опашка, което може да доведе до счупване на кутикулата на косата и може да доведе до изкривяване на цвета.

➪ Носете шапка или шал, когато сте на слънце.

➪ Ако ще плувате, носете шапка.

➪ Преди топлинно въздействие използвайте термозащитния спрей Artist(e) на Eugene Perma, който пази косата Ви от горещата струя на сешоара и горещите плочи на пресата за коса. Най-добрата топлинна защита. Ултра естествени резултати, косата Ви не изглежда твърда. Перфектно изгладена коса за 3 дни.

➪ Винаги използвайте шампоан за боядисана коса Essentiel Keratin. Кератин серия за подхранване и запазване яркостта на Вашата боядисана коса. Шампоанът е с витамин Е, който естествено присъства в растителните масла и зърнени кълнове. Притежава анти оксидантни и анти радикални свойства и предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали

➪ Добавете и маска за боядисана коса от серията Essentiel Keratin при всяко измиване. Тя ще запази цвета за по-дълго време, прави косата мека на допир, подхранва в дълбочина.

Не позволявайте на няколко побелели косъма  да ви натъжат. Има толкова много възможности за покриване на сива коса и добрите  колористи  могат да ви помогнат да намерите идеалния вариант. 

Въпреки това сивите кичури в косата също могат да бъдат невероятен акцент във външният ви вид!