Публикувано на

Присъствие със стил

_S4A0257В приятната и уютна обстановка в салона му във Варна разговаряме с Артистичния Директор на Eugene Perma за България-Васил Филков. Коафьор вече трето поколение, той следи тенденциите в стайлинга и ги съобразява с индивидуалността на всеки клиент.

Интервюиращ: Кое е най-важното, за да се запази прическата максимално дълго време, с оглед предстоящите празници, може би това е водещо изискване, особено на дамите?

Васил Филков: Да, точно така. Имам „привилегията” да наблюдавам влиянието на най-големия враг за перфектния стайлинг – влагата. Затова задължително завършвам една прическа с продукт от серията Artist(e)Finish и по-специално с лак със силна фиксация, предпазващ от влага. Така, косата на клиента е максимално защитена , но същевременно остава витална.

Интервюиращ: Звучи много поетично и сигурно. А какви са тенденциите в прическите-китайско право, афро къдраво, строг кок или …?

Васил Филков: Важен е обема в косите и блясъка в очите (смее се). За предстоящите Коледни и Новогодишни празници представям на редовните ми клиенти специална терапия за блясък от серията ESSENTIEL Eugene Perma . Шампоанът съдържа фини микрочастици, които покриват косъма и отразяват светлината, а терапията, включваща серум и маска с частици за блясък, правят косата сияйна.

Интервюиращ: А обема или идеалното право?

Васил Филков: Отново се доверявам на серията Artist(e) на Eugene Perma. Спреят за обем в корена PumpUp е идеалният помощник за фини и деликатни коси. Не утежнява  косата и не слепва. За чупливите фини коси държи нежно къдриците, отделя ги добре и изглеждат живи и подвижни. За дамите с непокорни къдрици, желаещи идеално право е Термозащитния спрей Heat Smoother Spray на Artist(e). Косата стои жива бляскава и не се начупва  няколко дена.

Интервюиращ: Къса или дълга?

Васил Филков: Косата да е дълга, полата да е къса(смее се). Според мен няма правило за това. В лекциите, които водя в Професионален Фризьорски Център-Варна, се включва теория за различните типажи и форми на лицето, но не всеки клиент се води по тях и не всеки би ги следвал. Моя отговорност и задължение е да препоръчам визия, която дава самочувствие,  а аз лично се чувствам по-креативен в късите прически. Там по-силно се виждат и усещат чертите на лицето и позволява повече свобода в стайлинга. В описанието на стилизиращите продукти ARTIST(e)  на Eugene Perma се посочва и дължината, за която са подходящи: къса, със средна дължина или дълга, което супер улеснява клиента за правилното използване на продукта.